Utbildning Office 365

Med en bra utbildning/kurs blir det enklare att arbeta – utbildning i Office 365 

Vi håller utbildningar i Office 365 och de olika programmen OneNote, Teams, Planner m.fl. och Office Online

Med hjälp av våra standard- eller anpassade utbildningar/kurser lär du dig programmen från grunden och ger dig kunskap och kompetens att enkelt jobba i Office 365. Utbildningarna kan antingen genomföras som standardutbildningar/kurser eller som företagsanpassade utbildningar utbildningarna hålls i era lokaler eller via Skype.

Kontakta oss gärna så anpassar utbildningen för just dina/era behov.

Vad är Office 365?
  • Office 365 är ett samlingsnamn på olika prenumerationstjänster ”i molnet”. Det finns flera olika prenumerationsmodeller och beroende på vilken du väljer ingår olika saker. I den enklaste ingår mail, onlinemöten och Office Online.
  • Office 2016 är den senaste versionen av skrivbordsprogrammen Word, Excel, PowerPoint, Outlook och OneNote som du kan installera på din dator. Du köper en licens och sen får du säkerhetsuppdateringar men inga funktionsuppdateringar.
  • Office 365 ProPlus är vad Office kallas när du har det via O365-prenumerationen och det motsvarar Office 2016, det vill. säga är ett Officepaket som man installerar lokalt på datorn. Det har funktionsuppdateringar och är så kallad evergreen (om man tillåter det) vilket innebär att det alltid automatiskt uppdateras till den senaste versionen av Office. Tanken är att när nya funktioner utvecklas för Office-programmen kommer Office 365-prenumeranterna få de uppdateringarna kontinuerligt vilket innebär att dessa versioner så småningom kommer skilja sig lite åt från en renodlad Office 2016. I Office 365 ProPlus ingår också lite mer än om du bara köper Office 2016 separat, exempelvis får du PC-versionen av Access och Publisher. Du får också lov att installera Office på upp till fem enheter/licens och du får en massa program i molnet, lagringsutrymme i molnet med mera.

 

Learningpoint Office

 

Office Online
  • Office Online är en väldigt nerbantad version av Word, Excel, PowerPoint och OneNote. Onlineversionerna kan köras i webbläsaren på vilken dator som helst oavsett om den har Office installerad eller inte. Tanken är att du ska kunna sitta på ett internetcafé och ändå kunna öppna och läsa samt hjälpligt redigera t ex ett Worddokument. I dagsläget anser vi inte att Onlineversionerna är tillräckliga för att kunna jobba (seriöst) med dokumenten.
  • Värt att notera är att mallar i dagsläget inte fungerar i Office Online. För att det ska fungera med mallar bör ni därför välja en prenumerationsmodell där skrivbordsversionen (en installerad version) av Office ingår. Eftersom den senaste Officeversionen är Office 2016 så är det i dagsläget den du får.

Vi hjälper er komma igång med Office Online med våra utbildningar/kurser i Office 365 som kan anpassas efter er behov.

Learningpoint Office 365


Kontakta oss gärna för ett möte så kan vi diskutera hur vi kan hjälpa just er. Du når oss på tel 08-410 23 410 eller e-post info@learningpoint.se